English version

Actie Statiegeld Deurne

Eind december 2007 hebben wij in de entree van de Plusmarkt in Deurne een informatiekraampje ingericht met informatie over ons project in Jasinga. Marlo en Angela van de Wildenberg van deze locale supermarkt in Deurne en Lions Club Deurne hadden samen een statiegeld-actie op touw gezet.

De actieperiode liep van eind december 2007 tot half januari 2008. Het winkelend publiek die hun lege flessen kwamen inleveren konden hun retourbon doneren in een box voor het goede doel. De opbrengsten van die actie waren bestemd voor 2 projecten in Derde Wereld landen: Indonesië en Kameroen. Beide projecten hebben onderwijs aan kinderen hoog in hun vaandel staan.

Uit de informatiekraam proefde je de sfeer van Indonesië. Het bood informatie op schrift over onze stichting en over het renovatieproject van het lagere schooltje in Jasinga. En dit alles werd ondersteund met beelden via een groot plasmascherm. Leuke gesprekken hebben we gevoerd met winkelende mensen die hun flessen in kwamen leveren, en oor en oog hadden voor de informatie over de goede doelen.

Toen half januari de actie beëindigd werd, leverde de optelling van de retourbonnen toch het aardige bedrag van 600 euro op. 300 voor het lagere schooltje in Jasinga. En 300 euro voor een schoolbus in Kameroen.

Een mooi begin van 2008! Bedankt Deurne!

Opbrengst

Opbrengst 600 euro, waarvan de helft, 300 euro voor SYJ.

Foto's

De retourbonnen van het statiegeld konden meteen gedoneerd worden aan het goede doel.

“Ontmoeting” met de schoolkinderen van Jasinga via het plasmascherm in de supermarkt.

Indonesische sfeer in de PlusMarkt van Deurne tijdens de statiegeldactie.